2012. dec. 1.

3.fejezet

Az Abszol úton eléggé sokan voltak.
-Gyere Kathrin! Megvesszük a szükséges holmikat.  Először is Bemegyünk Ollivanderhez megvenni a pálcádat.-mondta Mrs.Gilbert és elindult a széles úton. Megállt egy kisebb bolt előtt. A kis bolt nagyon réginek látszott kívülről, de mikor bementek észrevették, hogy mennyire kedvelt bolt is lehet.
-Ollivandernek jó sok dolga akadhat.-mondta Mrs. Gilbert.
-Öhm, nekem még el kell mennem egy gyerekért.-mondta Hagrid, azzal elhúzta a csíkot. Fél óra mulva kiürült a bolt és egyedül maradtak. Kathrinnak volt ideje megnézni a boltot belülről. A kis boltocska fából készült , de kívülről téglával volt kirakva. Olyan volt az egész helyiség,mint egy kis könyvtár, de a polcokon könyvek helyett téglalap alakú dobozkák sorakoztak.
-Molly, micsoda megtiszteltetés! - szólt Olivander Mrs.Gilberthez.- nem tán valami gond van valamelyikőtök pálcájával?
-Nem, dehogy, csak a legkisebb gyerekemnek most jött meg a varázsereje.-magyarázta Mrs. Gilbert.
-Nos, akkor örülhetsz Molly, hogy nincs kvibli gyereked.-mondta Ollivander. - De had lássam az ujdonsült kis boszorkányt.
Ekkor Kathrin előre lépett.
-Tökéletes. Gyere velem gyermekem, kiválasszuk neked a megfelelő pálcát.
Kathrinnal a nyomába Ollivander odament egy nagy polchoz és levett egy dobozt. Azzal kinyitotta és egy szépen faragott pálca volt benne.
- Kőrisfa, benne főnixtoll és egyszarvúszőr. Nagyon ritka darab. -magyarázta Ollivander Mrs. Gilbertnek, akit nagyon érdekelt, hogy milyen pálcája lesz a lányának.
-Suhints vele kicsikém! -bíztatta Kathrint Mrs. Gilbert. Kathrin suhintott, majd a pálcából egy kis fénycsík bújt ki.
-Nos, Gilbert kisasszony, megvan az első pálcája. -nyújtotta Kathrin felé a pálcát Ollivander. Ekkor egy fekete hajú fiú lépett be az ajtón.

1 megjegyzés:

  1. Sajnos kicsit későn találtam meg a blogodat, de nagyon tetszik az írásod, kérlek folytasd :) kíváncsi vagyok a többi részletre is :)

    VálaszTörlés